ملات ماسه و سیمان؛ جایگزین چسب هبلکس

ملات ماسه و سیمان

ملات ماسه و سیمان! آیا می‌دانید چسب هبلکس چیست و چه محصولی می‌تواند جایگزین آن باشد؟ با مصارف و ویژگی‌های چسب‌های هبلکس آشنایی دارید؟ با توجه به بررسی‌های انجام شده ملات ماسه سیمان جایگزین چسب هبلکس شناخته می‌شود؛ در حقیقت مقایسه این دو محصول یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها در اجرای سازه‌های مختلف است. در این راهنما قصد داریم به مقایسه دو محصول مذکور بپردازیم. برای کسب اطلاعات بیش‌تر در ادامه همراه ما باشید.

هر آنچه که باید درباره جایگزین چسب هبلکس بدانید!

ملات ماسه و سیمان

اگر پیمانکار یا تازه‌کار در زمینه ساخت و ساز هستید، ممکن است این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که بهترین جایگزین چسب هبلکس چیست. برای این که بتوانید بهترین انتخاب را از بین این دو محصول داشته باشید، لازم است که به مقایسه علمی و تحقیق شده در مورد چسب هبلکس و ملات ماسه سیمان بپردازیم. در ادامه، به شما عزیزان خواهیم گفت که کدام یک مقرون به صرفه‌تر بوده و دوام بیش‌تری دارد.

اصلی‌ترین مصالح ساختمانی در فرایند ساخت

پیش از این که به بررسی جایگزین چسب هبلکس بپردازیم، خوب است که مروری بر مهم‌ترین مصالح ساختمانی داشته باشیم:

مصالح ساختمانی فلزی

بهره‌گیری از مصالح ساختمانی فلزی در فرایند اجرا یکی از حائز اهمیت‌ترین اقدامات به شمار می‌آید. فلزات مختلفی برای برپایی یک سازه مورد استفاده قرار می‌گیرند که از جمله پُرکاربردترینِ آن‌ها می‌توان به فولاد، چدن، تیرآهن، آلومینیوم و غیره اشاره داشت.

مصالح ساختمانی غیر فلزی

در مقابل مصالح فلزی، مصالح غیر فلزی را داریم که به اندازه فلزات حائز اهمیت هستند. از جمله مصالح غیر فلزی می‌توان به بتن، آجر، گچ، سیمان، چسب هبلکس و غیره اشاره داشت.

سایر مصالح ساختمانی

علاوه بر مصالح فلزی و غیر فلزی از محصولات دیگری نظیر شن، ماسه، آهک و غیره نیز در روند ساخت ساختمان استفاده می‌شود. از بین کلیه مصالحی که برشمردیم، تمرکز اصلی ما بر روی جایگزین چسب هبلکس؛ یعنی ملات ماسه سیمان و خودِ این چسب است.

نگاهی بر چیستی ملات و ملات ماسه سیمان

ملات ماسه و سیمان

منظور از ملات در حقیقت ماده‌ای بوده که می‌تواند مصالح مختلف را در فرایند ساخت و ساز به هم دیگر متصل کند. در واقع، کارِ ملات چسباندن مصالح مختلف به هم دیگر است. ملات‌ها خود دارای انواع گوناگونی هستند که از جمله پُر کاربردترین آن‌ها می‌توانیم به ملات گچ، ماسه سیمان، ملات گل رس و غیره اشاره کنیم.

ملات ماسه سیمان همان‌طور که از نامِ آن پیدا بوده، ترکیبی از ماسه و سیمان به حساب آمده که نقش چسب را بین مصالح مختلف ایفا خواهد کرد. قابل ذکر بوده که در این محصول که به عنوان جایگزین چسب هبلکس شناخته شده، ترکیب سیمان تأثیری بر روی مقاوم‌سازی ساختمان نداشته و تنها به عنوان مادة چسبنده کارایی دارد.

نگاهی بر چسب هبلکس و مهم‌ترین ویژگی‌های آن

چسب هبلکس یا چسب آجر پارسیکا نوعی پودر به همراه الیاف سلولزی بوده که با استفاده از پلیمرهای ویژه غنی‌سازی شده است. این محصول کاربرد ویژه‌ای در مصالح ساختمانی دارد؛ به عنوان مثال می‌توان از آن برای چسباندن آجر نما، آجر، سنگ آنتیک، سنگ مصنوعی، آجر سفالی، سفال و بلوک هبلکس و مواردی از این دسته بهره برد.

در ادامه با ویژگی‌های بارز چسب هبلکس آشنا خواهیم شد:

  • مقاومت عالی در برابر آب و یخبندان؛
  • امکان استفاده در شومینه و باربیکیو؛
  • امکان استفاده در نمای ساختمان؛
  • امکان استفاده روی گچ؛
  • طراحی در مدل‌های مختلف با افزایش یا کاهش دانه‌بندی محصول؛
  • عدم نیاز به هیچ‌گونه افزودنی؛
  • چسبندگی بسیار ایده‌آل در مقایسه با ملات ماسه و سیمان.

با بررسی ویژگی‌هایی که چسب هبلکس داشته، می‌توان گفت که ملات ماسه و سیمان می‌تواند جایگزین چسب هبلکس باشد، اما با این حال از لحاظ چسبندگی نمی‌تواند به پای چسب هبلکس برسد. در حقیقت، امروزه به جای ملات ماسه و سیمان عمدتاً از چسب هبلکس در ساختمان‌سازی بهره‌گیری می‌شود؛ زیرا استفاده از بلوک‌های هبلکس به علت داشتن وزن سبک در صنعت ساخت و ساز افزایش پیدا کرده است و به منظور چسباندن این بلوک‌ها از چسب هبلکس بهره‌گیری می‌شود.

قابل ذکر بوده که بلوک‌های هبلکس متشکل از آهک، سنگ گچ، پودر آلومینیوم، سیلیس و آب با درصدهای مشخص هستند. چسب هبلکس می‌تواند به سهولت دو بلوک هبلکس را به یک دیگر متصل نماید. البته باید در نظر داشت که پیش از استفاده از چسب بایستی آماده‌سازی سطح انجام شود؛ به این شکل که با کمک یک قلمو، سطح مورد نظر خیس شده تا میزان رطوبت چسب هبلکس در حین کار افزایش پیدا کند. مرطوب نمودن سطح موجب افزایش میزان کیفیت و افزایش قدرت چسبندگی چسب هبلکس خواهد شد.

جایگزین چسب هبلکس؛ میزان استفاده از چسب هبلکس و ملات ماسه و سیمان

به طور معمول مقدار 1.5 الی 1.7 کیلوگرم از این چسب می‌تواند قابلیت پوشش‌دهی کامل حدوداً یک متر مربع را داشته باشد؛ از این جهت با کمک چسب هبلکس می‌توان میزان قابل توجه‌ای از مصرف شن و ماسه را به عنوان ملات چسبنده مصالح ساختمانی کاهش داد. اگر هنوز قصد دارید ملات ماسه و سیمان را جایگزین چسب هبلکس کنید، بهتر است بدانید که چسب هبلکس اقتصادی‌تر و به صرفه‌تر است.

مقایسه ملات ماسه و سیمان و چسب هبلکس

  • متفاوت بودن زمان گیرش و چسبندگی چسب هبلکس و ملات ماسه و سیمان که مدت زمان مورد نیاز برای چسب هبلکس کم‌تر است؛
  • برای استفاده از چسب هبلکس بایستی که سطح مورد نظر آماده‌سازی شود؛
  • از آن جایی که در ساختار چسب هبلکس از مواد پلیمری استفاده شده بایستی که به دور از نور مستقیم آفتاب و رطوبت نگهداری شود؛
  • در مقایسه با ملات ماسه و سیمان قیمت اقتصادی‌تری دارد؛
  • بر خلاف ملات ماسه و سیمان برای اتصال قطعات فلزی به بلوک هبلکس مناسب است.

سخن پایانی

در این راهنما ضمن بررسی اصلی‌ترین مصالح ساختمانی، دانستیم که ملات ماسه و سیمان می‌تواند جایگزین چسب هبلکس باشد اما با این حال به دلیل برتری‌هایی که چسب هبلکس داشته پیشنهاد می‌شود که در فرایند ساخت و ساز به جای ملات ماسه و سیمان از این چسب بهره‌گیری شود؛ چرا که ضمن داشتن قیمت مقرون به صرفه کیفیت بالایی نیز دارد. شما چه اطلاعات دیگری در رابطه با چسب هبلکس دارید؟ لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را در رابطه با ملات ماسه و سیمان و چسب هبلکس در قسمت ارسال دیدگاه برای ما بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *